Alcoholtester verplicht in Frankrijk

Als u als vakantieganger op reis bent in Frankrijk bent u verplicht om een Alcoholtester Frankrijk bij u te hebben. Dit sinds juli 2012. Het aantal ongevallen in Frankrijk is schrikbarend hoog in vergelijking met andere EU landen. De oorzaak daarvan is meestal doordat men alcohol en verkeer met elkaar combineert. Door de nieuwe verkeerswet hoopt de Franse regering het aantal verkeersdoden door alcohol flink terug te dringen.

Maximaal toegestane alcoholpromillage in Frankrijk

Met welk alcoholpromillage mag u in Frankrijk achter het stuur kruipen? Net zoals in Nederland mag u ook in Frankrijk niet meer deelnemen aan het verkeer wanneer de grens van 0,5 promille alcohol overschreden is. Nuttigt u met regelmaat alcohol maar moet u vervolgen nog wel autorijden? Het is dan verstandig om een blaastest te doen met een alcoholtester. Duurdere alcoholtesters geven meestal een betrouwbaar resultaat. Maar goedkopere modellen voldoen vaak ook.

Hoe belangrijk is het keurmerk?

Een alcoholtester Frankrijk met het keurmerk ‘NF’ is altijd toegestaan. U kunt zelfs een wegwerpalcoholtester aanschaffen. Deze testers kosten u bijna niets. Let wel op: alleen de keurmerken NF X20-704 en NF X20-702 voldoen. Twijfelt u eraan of mag autorijden, dan kunt u altijd gebruik maken van de tester. U dient dan echter wel een tweede ongebruikte alcoholtest bij u in de auto te hebben, voordat u op pad mag.

Reisoplader

Een ander punt wat handig is om mee te nemen wanneer je op reis gaat is een reisstekker. Voor wanneer je naar Amerika gaat heb je de speciale Stekker USA . Zo kun je naast je alcohol tester ook je andere apparaten gemakkelijk opladen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *