Beleef de Griekse cultuur op Syros

Grieks dansen, Griekse liederen zingen, mythologie,
etymologie en nog zoveel meer….

Geïnteresseerd in Griekenland en haar cultuur ? Welkom op onze Griekse culturele week op het cycladisch eiland Syros! Een ideale vakantiebestemming.|

Vijf dagen plezier met een internationaal gezelschap, terwijl u geniet van de Griekse gastvrijheid, zee en strand.

Heeft u al ooit op Griekse traditionele volksmuziek gedanst? U heeft het al eens geprobeerd maar u kwam regelmatig op de tenen van een andere danser terecht?
Griekse dansen zijn voor iedereen en betekenen plezier en ontspanning.

U danst niet graag maar luistert wel graag naar Griekse muziek?
OMILO laat u  kennismaken met verschillende Griekse liederen en stijlen, terwijl ook de teksten zullen worden toegelicht.

Bent u gefascineerd in Griekse mythologie? Bij OMILO zullen we de mythen uit de Oud-Griekse samenleving bespreken. Het woord “mythe” komt trouwens van het Griekse “mythos” wat oorspronkelijk “spraak” of “redevoering” betekende, maar later de betekenis heeft gekregen van “fabel” of “legende”.

De Griekse taal werd ( en wordt ) ononderbroken gesproken gedurende meer dan 3500 jaar. Wilt u het verband zien tussen oud en nieuwgrieks? Wij geven u een kleine introductie.

Wonen in Griekenland is iets heel anders dan een vakantie in Griekenland doorbrengen! Weinig touristen zijn op de hoogte van het  “Hedendaagse Griekenland”: het onderwijssysteem, het politieke systeem, gezondheidszorg, hedendaagse geschiedenis, de minderheden en godsdiensten, de crisis, hoe de Grieken financieel overleven ( of niet overleven!), de tradities, en veel meer…Verschillende thema’s komen aan bod en u wordt uitgenodigd om vragen te stellen.

OMILO biedt de volgende workshops aan:

1. Griekse dansen

2. Grieks leren met Griekse liederen 

3. Griekse mythologie

4. Etymologie en inleiding in  het oud-Grieks

5. “Griekenland vandaag” : Lezingen en debatten 

U vindt het moeilijk te kiezen? De workshops vinden plaats op verschillende tijdstippen van de dag, zodat u zich eventueel voor meerdere workshops kunt inschrijven.

Informatie : http://www.omilo.com/cultural-week/

OMILO: info@omilo.com, www.omilo.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *