De toeristische mogelijkheden in Paphos, Cyprus

Cyprus is een buitengewoon eiland van de verhalen en legenden. Het eiland is gezegend met een uitstekend klimaat, waardoor het mogelijk is om het hele jaar een vakantie te boeken naar deze prachtige vakantiebestemming. De geschiedenis van Cyprus gaat terug tot de oudheid, met vele beschavingen en betekenisvolle personen. Zo hebben Cleopatra en Alexander de Grote aanspraak gehad op het eiland in het oosten van de Middellandse Zee. Cyprus is het eiland van de goden, zo is Cyprus het geboorteplaats van de godin van de liefde, godin Aphrodite. Niet voor niets vinden heel veel toeristen hier de liefde terug of wordt Cyprus aangedaan voor een huwelijksreis.

De badplaats Paphos heeft een magnetische kracht op toeristen vanuit alle windstreken. Is het de serene rust of komt het doordat de godin Aphrodite hier uit de schuim van zee geboren werd? Het heeft allemaal met elkaar te maken want Paphos is enorm geliefd bij toeristen van over de hele wereld. Het sfeervolle centrum staat vol met historische gebouwen en gezellige cafeetjes. Paphos mag dan wel niet de hoofdstad van Cyprus zijn toch is het zonder enige twijfel de drukst bezochte vakantiebestemming op het eiland. Zelfs toeristen die in andere steden verblijven tijdens een vakantie op Cyprus nemen het voor lief aan om een lange autorit te moeten maken naar het mooie Paphos.

Cyprus heeft het allemaal

Toeristen komen absoluut aan hun trekken in de badplaats. Cultuur, natuur, oudheid en rust zijn sleutelwoorden die allemaal passen bij Paphos. Rust is vrijwel ondenkbaar als je je bedenkt dat Paphos zo’n magnetische aantrekkingskracht heeft bij toeristen. Toch is rust en ontspanning in de badplaats ten alle tijden aanwezig. Vakantiegangers die op zoek zijn naar zon, zee en strand komen sowieso aan hun trekken in Paphos, maar ook in de andere steden op Cyprus. Het eiland in het oosten van de Middellandse Zee is bij toeristen steeds meer intrek. Ook Nederlandse toeristen hebben de vluchten naar het eiland gevonden en boeken nu massaal een vakantie naar het mooie Cyprus.

Cyprus behoort niet tot Griekenland

Veel Nederlanders denken dat Cyprus één van de Griekse eilanden is maar dat is niet zo. Cyprus is een zelfstandig staat en niet één van de vele Griekse eilanden in de middellandse Zee. Waardoor het komt dat heel veel toeristen denken dat Cyprus bij Griekenland behoort is niet bekend, waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat de topografische kennis er aan schort. Toch lijken Cyprus en Griekenland enorm veel op elkaar en dat heeft ook te maken met het feit dat toeristen Cyprus zien als een eiland behorend bij Griekenland.

Toch liever naar Griekenland op vakantie?

Waarschijnlijk dacht je bij het lezen van de titel dat Cyprus wel onderdeel was van Griekenland. Als dit nu toch enige teleurstelling vormt kun je natuurlijk altijd nog een vakantie boeken naar het échte Griekenland. Het land heeft heel veel mooie vakantiebestemmingen waar je optimaal kunt genieten van een Grieks avontuur. Er zijn prachtige hotels, appartementen, vakantiehuizen en villa’s te boeken voor een verblijf in Griekenland. Een voorbeeld hiervan is het Mitsis Ramira Beach Resort op Kos. Vele Nederlanders brengen hier jaarlijks hun vakantie door. Voor meer informatie kijk op de website mitsisramirabeach.com. Maar hetzelfde geldt voor de accommodaties op Cyprus en in het bijzonder voor de badplaats Paphos. Welke bestemming heeft bij jou de voorkeur? Cyprus of Griekenland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *