De vakantiebeurs 2015 met als gastland Spanje

Spanje zal dit jaar als gastland aantreden op de vakantiebeurs van 2015. Het jaarlijks terugkerende evenement in de Jaarbeurs van Utrecht zal starten op 14 januari en loopt ten einde op 18 januari 2015. Je zal denken dat Spanje al heel geliefd is en bezoekers van de beurs alles al weten van het vakantieland, maar niet is minder waar. Spanje zal als gastland op de vakantiebeurs vooral inzetten op cultuur, natuur en een actieve vakantie.

Ontdekt vanwege de Costa’s decennia geleden

Spanje is al decennia lang een geliefde vakantiebestemming bij heel veel Nederlanders. In de beginperiode waren vooral de Costa’s geliefd, maar inmiddels heeft menig Nederlander ook het binnenland van Spanje al ontdekt. In het binnenland van Spanje vind je ook prachtige steden, die vaak een vermelding hebben op de lijst van cultureel erfgoed van UNESCO. De actieve vakantiegangers hebben Spanje de laatste jaren ook al ontdekt en dan met name het zuiden van het vasteland en de Spaanse eilanden, zoals Mallorca en Gran Canaria. In deze gebieden van Spanje kun je uitermate goede wandeltochten of fietstochten maken. Spanje heeft voor ieder wat wils want Nederlanders zijn ook steeds vaker te vinden in één van de grote steden van Spanje voor een stedentrip. Vooral Barcelona is een geliefde bestemming voor het maken van een stedentrip waarbij het vooral draait om cultuur. Ook zijn hotel vakanties nog steeds populair in Spanje. Een goed voorbeeld hier van is het Alcudia Garden resort. Dit luxe resort beschikt over goede faciliteiten en vriendelijk personeel. Wilt u meer lezen over dit hotel? Bekijk dan www.alcudiagarden.nl

Er is zoveel meer dan zon, zee en strand

De vakantiebeurs is het belangrijkste toeristische evenement in Nederland en als gastland wil Spanje extra aandacht vestigen op de bijzondere aspecten van het land. Jaarlijks gaan er rond de 2,6 miljoen Nederlanders naar Spanje en die weten al wel dat ze in Spanje terecht kunnen voor zon, zee en strand. Hetgeen dat heel belangrijk is voor de Spaanse economie maar het gastland wil nu ook meer aandacht vestigen op de rijke historie, de tradities, de nationale parken en vergeten gebieden. Op deze manier hoopt Spanje nog meer toeristen vanuit Nederland te kunnen verwelkomen in de aankomende jaren. Spanje is uitermate tevreden over het aantal toeristen dat jaarlijks vanuit Nederland naar Spanje op vakantie gaat maar Spanje heeft veel meer te bieden dan iedereen denkt te weten en daarom wil Spanje zich als gastland optrekken tijdens de vakantiebeurs van 2015. Directrice Ana Roman van het Spaans Verkeersbureau in Den Haag is heel blij dat het land zich nu ook van een andere kant laat zien. Op deze manier zal Spanje nog meer toeristen kunnen trekken, want heel veel Nederlanders kennen nog lang niet alle schoonheden van Spanje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *