3 tips voor het vinden van goedkope vliegtickets

Ben je al bezig met de voorbereidingen voor de zomervakantie van 2016 en weet je al ongeveer waar je naar toe zou willen gaan? En ga je dit keer met de auto op vakantie of ben je genoodzaakt het vliegtuig te pakken? Vliegen is natuurlijk heerlijk, want je bent binnen een mum van tijd op je bestemming. Echter zit er ook een groot nadeel aan vast en dat is dat je veel geld kwijt bent voor tickets. In dit artikel geeft Parkago.com jou een aantal handige tips hoe je gemakkelijk goedkope vliegtickets kunt vinden. Benieuwd hoe?

1.      Vergelijk websites

Steeds vaker worden vliegtickets bekeken en verkocht via het internet. Reisbureaus worden bijna overbodig, omdat je alles op het web kunt vinden. Tevens kun je dan ook op zoek gaan naar goedkope vliegtickets. Het beste is om diverse reisorganisaties langs te gaan om te kijken wat zij hanteren voor ticketprijzen. Indien je de locatie al weet waar je naartoe zou willen, kan je heel gericht gaan zoeken. Schrijf van elke reisorganisatie de ticketprijs op, zodat je deze later gemakkelijk weer terug kunt vinden. Nadat je diverse websites bent afgegaan wordt het tijd om deze met elkaar te vergelijken. Zodoende kan je de goedkoopste aanbieder eruit halen en weet je waar het voordeligst een vliegticket kunt boeken.

2.      Neem een Flight-alert

Een andere optie om aan goedkope vliegtickets te komen is door middel van een Flight-alert. Veel vergelijkingswebsites bieden zo’n tool aan waarmee je alle aanbiedingen kunt ontvangen. Van tevoren geef je de gewenste bestemming aan en de Flight-alert doet de rest. Mocht een bepaalde reisorganisatie een aanbieding doen op vliegtickets naar deze plaats, dan krijg je daar direct melding van. Je kunt meteen naar de desbetreffende website gaan om te profiteren van de aanbieding en de ticket te boeken. Het werkt heel eenvoudig en het bespaart je ook nog eens veel geld. Tel uit je winst!

3.      Ander vliegveld

De derde optie is om eens naar een vliegveld te selecteren. Doorgaans willen Nederlanders via Schiphol vliegen, omdat dit vertrouwd en bekend is. Soms bieden reisorganisaties ook de mogelijkheid aan om via een andere luchthaven te reizen. Daarbij heb je de kans dat je goedkoper uit bent. Houd er wel rekening mee dat je meer reistijd hebt naar dit vliegveld. Overweeg dus eens een andere luchthaven en kijk of dit goedkoper uitpakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *