Duiken op Curacao

Als er één duikparadijs is, dan is dat wel op Curacao. Dat is zo gekomen omdat dit prachtige eiland oorspronkelijk uit vulkanisch kalkgesteente bestaat. Op dit kalkgesteente heeft zich koraal afgezet en zo zijn koraalriffen ontstaan. Dat het allemaal erg mooi is, is niet onopgemerkt gebleven. Steeds meer toeristen gaan duiken op Curacao. Er zijn heel veel duikscholen en duiklocaties, met name aan de zuidkust van het eiland. Deze locaties staan garant voor ongeëvenaarde, imposante en onvergetelijke aanblikken. Duiken op Curacao is gewoon geweldig en is zeker te weten een echte aanrader! De meeste toeristen komen dan ook elk jaar weer terug om te duiken op Curacao.

Duikplaatsen
Er zijn ruim vijftig aangeduide duikplaatsen. Bijna allemaal zijn deze uitgerust met een ketting. Door middel van deze ketting kun je heel eenvoudig afdalen en weer bovengekomen. Zo kun je ongestoord een ondiep rif bewonderen, en wil je nóg meer genieten, dan duik je naar een dieper rif. Je komt ogen te kort, je wordt overweldigd door de zeenatuur die hier op haar mooist is. Duiken op Curacao, een ervaring rijker!

Duikscholen
Wil je de benodigde apparatuur willen huren, dan moet je wel in het bezit zijn van een duikbrevet. Er zijn ruim voldoende duikscholen aanwezig en de opleiding voor het duikdiploma duurt niet lang. Want er moet wel veilig worden gedoken en je leert tijdens de opleiding wat je wel en wat je niet mag of kunt doen.

Volop genieten!
Want je gaat naar Curacao om te duiken. Je hebt al menig verhaal gehoord hoe mooi het in de diepte is. Nu ga je dat zelf beleven, zelf voelen en zelf ervaren. Wat je ziet treft alles, zo mooi, zo puur, zo zuiver en zo prachtig, het is met geen pen te beschrijven. Dit is nu echt volop genieten van de mooiste natuur in al haar eenvoud!

Duikcentrumvandeven_Logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *