Eeuwige lente op Gran Canaria

Gran Canaria is één van de Canarische Eilanden en een heerlijk eiland om op vakantie te gaan. Deze zeven Spaanse eilanden liggen in de Atlantische oceaan, voor de westkust van Afrika, Marokko.

De oppervlakte van het eiland is 1550 vierkante kilometer en het hoogste punt is op 1949 meter, van waaraf je bij helder weer de Teide op Tenerife kunt zien. Het eiland is nagenoeg rond en de afstand van noord naar zuid en van oost naar west is 50 kilometer.

Het noorden van het eiland is vochtig, met groene valleien en vulkanische kraters, terwijl het zuiden droog en woestijnachtig is met een uitgestrekt strand. De hoofdstad, Las Palmas, ligt op de noordoostelijke punt van het eiland, tussen twee lange stranden, Las Caletas en Alcaravaneras. Het binnenland van Gran Canaria heeft steile bergen met kleine dorpjes, witte huizen met rode daken, bananen plantages en boomgaarden vol tropische vruchten. Toeristen zijn in het algemeen voorstander van de zuidelijke kustlijn, vanwege de bekende stranden van Playa del Ingles en Maspalomas.

Het klimaat aan de zuidkust op Gran Canaria is een van de fijnste ter wereld. Het wordt ook wel de EEUWIGE LENTE genoemd.
Op Gran Canaria is veel te doen, zoals voldoende mogelijkheden voor een excursie, diverse leuke bezienswaardigheden,  mooie stranden, boottochten, activiteiten zoals een quadsafari, kamelensafari, paragliden of parachutespringen. Daarnaast zijn er diverse markten, themaparken en musea op Gran Canaria.

De belangrijkste bezienswaardigheden in Playa del Ingles zijn de uitgestrekte duinenpartij met overgewaaid zand uit de Sahara woestijn en de 7 kilometer lange zandstranden van San Augustin tot Maspalomas. Aangetrokken door het prachtige klimaat, zowel in de zomer als in de winter, wordt Playa del Ingles druk bezocht door zowel jongeren, gezinnen met kinderen, ouderen en ook veel homosexuelen vinden het prettig er vakantie te houden. Playa del Ingles is ook een prima bestemming om te overwinteren.

Maspalomas ligt aan de Atlantische oceaan, ingesloten tussen Playa del Inglés en Meloneras. Het ligt achter de golfbaan, ter hoogte van het grote welbekende duinengebied met zijn prachtige brede zandstranden.

Meer tips en een vakantie Canarische Eilanden is te vinden op www.grancanaria-reisgids.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *