Het grensbeleid in Amerika voor Nederlanders: zo werkt het!

1518607531-shutterstock-386306728-news_item_slider

Reizen naar Amerika is heel populair geworden. Tegenwoordig is vliegen toegankelijk en goedkoop, hierdoor reizen steeds meer Nederlanders naar andere continenten. Naast Amerika zijn Azië en Zuid Amerika ook erg in trek. Het is tegenwoordig niet meer zo makkelijk om Amerika binnen te komen. Er hebben veel hervormingen plaats gevonden, sinds de nieuwe president Donald Trump aan de macht is gekomen. Toch is het voor Nederlanders niet zo moeilijk om Amerika binnen te komen. Je moet onder andere een ESTA visum Amerika zien te bemachtigen. Je zult jezelf goed moeten informeren, zodat je niets boven het hoofd ziet. Hier zul je alles lezen over hoe je een visum kunt krijgen voor Amerika.

Paspoort

Je zult een paspoort nodig hebben die geldig is tijdens je hele verblijf in Amerika. Zorg ervoor dat je paspoort niet komt te vervallen tijdens je verblijf in Amerika. Als dat wel het geval is kom je het land niet in. Een noodpaspoort gebruiken is niet mogelijk, je paspoort moet lang genoeg geldig zijn voordat je afreist.

De Douane

Bij de luchthaven van vertrek krijg je eerst te maken met de Nederlandse douane, die zullen al je bagage controleren of er niets verdacht tussen zit. Als je eenmaal in het vliegtuig zit krijg je een formulier, die moet je ingevuld hebben voordat je aankomt op de plek van bestemming. Zorg dat je deze volledig naar waarheid invult, de douaniers in de VS zullen hierom vragen. Als ze er achter komen dat je hebt gelogen, kunnen ze heel lastig worden. Amerika is een land met veel luchtverkeer, en het kan behoorlijk druk worden op de luchthavens. Dus zorg ervoor dat je alles binnen handbereik hebt, zodat de ambtenaren het snel kunnen afhandelen. Het is verstandig om eerst je ESTA online te regelen voordat je met je reis gaat beginnen. Het is eenvoudig en snel online te regelen, maar het kan altijd uitlopen.

Visum

Je kunt een visum voor Amerika aanvragen bij de ambassade in Den Haag. Mocht dit te ver voor je zijn, kun je ook naar het consulaat gaan in Amsterdam. Als je wilt gaan werken of studeren in Amerika, of simpelweg een lang verblijf hebt geplant, zul je zeker een visum moeten aanvragen. Alleen Europese toeristen die een bezoek van korter dan 3 maanden hebben gepland kunnen er naartoe reizen zonder een visum.

De ‘American Dream’ 
Veel mensen zijn gefascineerd door het leven in Amerika, en willen er graag naartoe gaan emigreren. Dit is zeker mogelijk, je zult dan wel definitieve visum moeten zien te bemachtigen. Amerika verwerkt 650.000 immigratievisa per jaar. Deze kun je verdelen in drie groepen:

  • visa met betrekking tot familie
  • visa met betrekking tot werk
  • overige visa

De procedure voor het aanvragen van een visum voor Amerika worden je niet makkelijk gemaakt. Toch hebben Nederlanders het meest kans van slagen, door een visum te bemachtigen die betrekking heeft tot werk.
Een verblijf in Amerika is prima mogelijk, mocht het voor een korte of lange verblijf zijn. Het noodzakelijk dat je je zaken op order hebt en goed geïnformeerd bent, zo kun je met een gerust hart een nieuw hoofdstuk in je leven beginnen in Amerika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *