Nederlanders hebben de draad naar Egypte weer opgepakt

Het heeft even geduurd maar Nederlanders weten de weg weer naar Egypte te vinden. Sinds het aanbreken van de Arabische Lente op 18 december 2010 is het aantal toeristen naar Egypte sterk gedaald. Dit was allemaal het gevolg van de vele opstanden, protesten en revoluties in het land. De Arabische Lente heeft niet alleen betrekking op Egypte maar ook op landen als Tunesië, Libië, Jemen, Syrië, Soedan, Marokko, Algerije en nog veel andere Arabische landen. De Arabische Lente is nog niet ten einde maar de rust is in de meeste landen wedergekeerd. In Egypte is het voornamelijk onrustig geweest in de hoofdstad Caïro maar dit sloeg later ook over naar de populaire badplaatsen aan de Rode Zee.

Negatief reisadvies wegens de onrust

De onrust was op een gegeven moment zo groot dat de Rijksoverheid van Nederland een negatief reisadvies afkondigde voor alle reizen naar Egypte. Dit heeft enorm veel invloed gehad op de badplaatsen aan de Rode Zee, want de lokale bevolking in deze gebieden leven van het toerisme maar deze bleven massaal weg nadat meerdere rijksoverheden een negatief reisadvies hadden afgekondigd.

Egypte heeft nog steeds te maken met sociale onrust en politieke spanningen maar deze concentreren zich alleen in de hoofdstad van het land. Sinds het reisadvies van de Rijksoverheid is bijgesteld boeken Nederlanders weer massaal vakanties naar Egypte. Dat het reisadvies is bijgesteld is goed nieuws voor de badplaatsen zoals Hurghada, Marsa Alam en Makadi Bay. Egypte is voornamelijk nu in de winterperiode enorm intrek als vakantieland omdat de wintermaanden in Egypte nog steeds zonnig en warm zijn.

Reisadvies aangepast naar Let op, veiligheidsrisico’s

Ondanks dat de Rijksoverheid het reisadvies heeft bijgesteld blijft het ten alle tijden oppassen tijdens een vakantie naar Egypte. Er zijn gebieden die je absoluut links moet laten liggen en gebieden waar je alleen als het noodzakelijk is moet reizen. Voor de badplaatsen aan de Rode Zee geldt nog steeds code geel, wat betekend: Let op, veiligheidsrisico’s. Dit schrikt Menig Nederlander niet af want het aantal boekingen naar het land is al weer bijna op hetzelfde niveau als toen de Arabische Lente begon. De afgelopen weken is er weer massaal naar vakanties gekeken in de badplaatsen en veel mensen boeken ook direct een vakantie naar het mooie Egypte.

De verwachting is dat vakanties naar Egypte nu weer in de lift zitten en steeds meer toeristen vanuit alle windstreken een vakantie boeken naar Egypte. Als je nog op zoek bent naar een winterzon bestemming, kijk dan vooral naar Egypte want voor een betaalbare prijs kun je al 8 dagen all inclusive verblijven in een resort aan de Rode Zee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *