Op vakantie met je puber

Op vakantie met je puber hoe hou je het leuk voor iedereen

Met je puber dochter of zoon op vakantie gaan dat kan heel leuk zijn. Het is eigenlijk al heel bijzonder dat je puber nog met je mee wil op vakantie. Veel pubers gaan liever met vrienden of vriendinnen vakantie vieren.Heb je dan toch een puber dochter of zoon die nog graag met je mee wil op vakantie dan is het verstandig om van te voren goede afspraken te maken om teleurstellingen en meningsverschillen te voorkomen. Dan blijft de vakantie voor iedereen leuk.

Goede afspraken maken en toch kan het nog weleens mis gaan

Maak voor dat je op vakantie gaat goede afspraken met je puber. Wil je puber iedere avond gaan stappen maak dan afspraken over de tijd waarop je puberzoon of dochter weer terug bij de vakantie accommodatie moet zijn. Daarnaast kun je van te voren bespreken wat je wilt gaan doen en kijken wat je puber precies voor plannen heeft. Het is wellicht een goed idee om te vragen of je puber een vriend of vriendin wil meenemen.

Laat je puber voor de rest zoveel mogelijk vrij

Je kent het wel van die ouders die willen dat zoon of dochterlief perse meegaat naar een of ander museum. Het gevolg is dan dat je puber met een heel chagrijnig gezicht rondloopt omdat hij of zij daar helemaal geen zin in heeft en daar heeft de rest van het vakantiegezelschap of gezin last van. Geen goed idee dus. Het is beter om je puber zoveel mogelijk vrij te laten. Je kunt daarnaast wel aangeven dat je het leuk zou vinden als hij of zij bij een bepaalde activiteit aanwezig is, maar dat hij of zij zelf mag kiezen. Met goede afspraken en elkaar vrij laten wordt het voor iedereen een hele leuke vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *