Stedentrip Dublin

dublin_shutterstock_0

Dublin is de hoofdstad van Ierland en ook de grootste stad van het land. Het is volkomen onterecht dat Dublin nog niet populair is als het om een stedentrip gaat.

Dublin Bay

Het centrum van Dublin ligt aan een prachtige baai, Dublin Bay, met stranden verdeeld over een 10 km brede inham. Hierin monden ook de rivieren de Dodder en Liffey uit. De Royal Dublin Golf Club ligt op Bull Island. Op dit eiland bevinden zich verschillende watervogels en steltlopers die ook graag vertoeven bij het Dollymount strand.

Guinness Bier

Dublin is de grootste stad van Ierland en vooral bekend vanwege het kenmerkende zwarte Guinness Bier dat wordt geschonken in de vele pups die deze stad kent. De pups van Dublin behoren bij de beste van de wereld. Guinness is tegenwoordig bekend over de hele wereld en de brouwerij kun je hier bezoeken. Een stedentrip naar Dublin is om meerdere redenen zeer leuk maar zeker omdat er tegenwoordig goedkope vliegtickets zijn waardoor een stedentrip naar Dublin zeer de moeite waard is.

Terug in de tijd

Wie het centrum van Dublin bezoekt waant zich jaren terug in de tijd. En omdat Dublin niet zo groot is liggen de bezienswaardigheden allemaal op een redelijke loop afstand. Ieren weten van het leven een feestje te maken. Aan het einde van de middag is het al gezellig in de pups en hoor je overal live muziek.  Dus of je nu gaat voor cultuur, historie, hippe cafés, Ierse pubs of gewoon lekker shoppen; in Dublin kun je dit allemaal vinden. In een weekend krijg je meer dan genoeg kans de je onder te dompelen in deze heerlijke stad zonder dat je het idee hebt dat je van alles gemist hebt.

Musea en bezienswaardigheden

Als je tijdens je stedentrip aan Dublin bezienswaardigheden en musea wilt gaan bezoeken, dan kun je een Dublin Pass te kopen. Met deze pas kun je aan aantal musea en bezienswaardigheden gratis of met hoge korting bezoeken en krijg bij andere een fikse korting.

Natuurlijk is het leuk om met een half open dubbeldek bus (de Hop on Hop of bus) Dublin te ontdekken en kinderen reizen hier gratis mee. Maar met een Freedom of Dublin city ticket kunt u drie dagen met al het busvervoer in Dublin inclusief de Airlink die je naar het vliegveld brengt.
Kijk ook eens naar campings aan de Toscaanse kust.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *