Wat is het weer in Frankrijk?

Ben je van plan om gedurende het jaar naar Frankrijk te gaan voor bijvoorbeeld een welverdiende vakantie? Dan doe je er zeker niet verkeerd aan om je te laten informeren over het plaatselijke weer. De meeste mensen denken dat het in de zomer bijvoorbeeld altijd en overal warm is in Frankrijk. Er zijn echter ook gebieden waar het kan tegenvallen, waar heel veel regen kan vallen. Ook voor de winter is het interessant om te weten wat de beste skigebieden zijn in Frankrijk.

Door de grote oppervlakte van Frankrijk is er eigenlijk niet één weertype als ‘typisch Frans’ aan te duiden. Iedere streek of regio heeft te maken met specifieke weersomstandigheden en -kenmerken. De gemiddelde temperatuur ligt in het noorden een stuk later dan in het zuiden van Frankrijk. Daarnaast kan het weer in Frankrijk soms net zo onvoorspelbaar zijn als in Nederland. Waar de ene keer de zon fel schijnt, kan op het andere moment regen met bakken uit de lucht vallen. Kijk van tevoren daarom altijd wat het weer precies wordt en ga er niet zo makkelijk vanuit dat het altijd mooi weer is.

Verschillende soorten klimaat

In Frankijk heb je te maken met verschillende klimaatsoorten. Het grootste gedeelte van het land heeft een gematigd maritiem klimaat dat sterk wordt beïnvloed door de Noordzee of de Atlantische Oceaan. In het zuiden van Frankrijk, aan de Middellandse Zee, is er het mediterrane klimaat. De gemiddelde temperaturen liggen hier uiteraard behoorlijk hoger dan in andere delen van Frankrijk. Frankrijk kent ook hoge bergen. Op de hoogste toppen hiervan komt het hooggeberte klimaat voor en daar heb je extreme lage temperaturen.

Wintersport beleven

Die bergen zorgen er nu juist voor dat je in Frankrijk ook fantastisch aan wintersport kunt doen. Het allerpopulairste gebied zijn de Franse Alpen. Er zijn bekende skigebieden zoals Val Thorens, Les Deux Alpes, Paradiski en Tignes. Daarnaast zijn er ook nog de Franse Pyreneeën. Ook hier vind je veel skigebieden.

Voor meer toeristeninformatie kijk op deze website voor Franse toeristen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *